top of page

Advies voor een geslaagde Trouwfilm

Bijgewerkt op: 13 mei 2022

Ben je op zoek nar advies voor een geslaagde trouwfilm? We helpen je hier graag bij. Niet alleen door voor jullie een prachtige trouwfilm te maken, maar ook door kennis en ervaring te delen in deze blog.


Het belangrijkste bij het maken van een trouwfilm, is dat je op elkaar vertrouwt en dingen op een natuurlijke manier aanpakt. Je moet samen plezier kunnen hebben en ook samen kunnen lachen. Dat leidt tot het mooiste resultaat.


Hier in deze blog laten we zien wat je echt in eigen handen hebt en wat je kunt bijdragen aan een succesvolle trouwvideo. Dit doen wij op chronologische volgorde.


Dit artikel is geschreven in de tijd van Corona. Maar we hebben alle aspecten opgeschreven die ook in de normale situatie gelden. Neem bij de beslissingen gewoon mee wat er op dat moment mogelijk is met de huidige situatie en wat volgens de richtlijnen van RIVM is toegestaan.


De plaats waar de make-up / haar plaatsvindt:

Meestal worden make up en haar gedaan in de woonkamer. Zorg ervoor dat er goed licht is op de plek waar jullie het gaan doen en dat alles aan kant is in de (woon)kamer. Het is mooi als de jurk daar ook al hangt.


We vinden het altijd een leuk detail als de bruid een mooie spiegel heeft en zichzelf met make up en haar in dat kleine spiegeltje bewondert.


Zorg er dus voor dat je voor de trouwvideo een leuke spiegel paraat hebt, of dat degene die je opmaakt er een meeneemt.


Wat ook erg gaaf is voor de sfeer is een soort make-up feestje hebt met je beste vriendinnen. Vervolgens worden ze allemaal tegelijk opgemaakt. Dat doet het heel goed op de film. Het komt vaak voor dat alle vriendinnen dezelfde outfits, pyjama's of nachtjapon dragen en de bruid is natuurlijk wit. Op de achterkant staat dan Bridesmaids and Bride. Dat geeft een hele leuke dynamiek bij de film. Meestal helpen de vriendinnen ook om de jurk aan te trekken (of samen met de moeder van de bruid).


Het is leuk om korte shots van de visagist te maken. De opgemaakte ogen, de kleuren van de make-up, en stylen van het haar zijn altijd erg interessant in slow motion. Vriendinnen die dit bewonderen maken de video nog leuker.


De trouwjurk aantrekken in de trouwvideo


Zoek voordat de dag begint een plek waar de jurk kan worden opgehangen. Dat geeft de leuke plaatjes waar je de jurk van boven naar beneden samen met de schoenen kunt filmen. Vaak gebeurt dit in de woonkamer, een plekje op zolder of op de trap. Kies bij voorkeur voor een plek bij een raam zodat je mooi natuurlijk licht hebt.


We hebben vaak meegemaakt dat het grote moment van het aantrekken van de jurk samen met de moeder en/of vriendinnen in een kleine kamer gebeurt. Controleer hier of er voldoende licht is en of alles netjes is. Natuurlijk moet er ook voldoende ruimte zijn. Het is er jammer als je op de trouwfilm hier fitnessapparatuur ziet staan, ​​of heel veel boeken en spelletjes in de kast. Je kunt dan niet filmen met de groothoeklens en moet je alles van dichtbij opnemen. De jurk aantrekken voor de trouwfilm werkt dus het beste in de woonkamer. Dan heb je genoeg ruimte (zeker nu tijdens corona) en genoeg licht.


We hebben vaak gezien dat naast de bruid de moeder op dit moment de ster is. Vaak kan zij een traan niet bedwingen wanneer ze helpt met de jurk en schoenen. All de spanningen komen bij haar los. Dit kan ook een vriendin overkomen, maar meestal zijn dit meer grappige beelden en sfeer. Dus hier kan een keuze gemaakt worden. Wat zie je liever? Een mooie rol voor mama met misschien traantjes of vrolijke beelden met je vriendin of vriendinnen? Een combinatie kan natuurlijk ook.


Onderschat nooit hoe lang het kan duren om de jurk helemaal aan te hebben. Misschien weet men niet hoe de achterkant mooi gevlochten moet worden als deze veters heeft. Maar ook met knopen kan het een gedoe zijn. Onze tip: oefen het van tevoren, dan weet je zeker dat het goed gaat.


Tijdens het aantrekken van de jurk filmt de videograaf de hele jurk van boven naar beneden, inclusief alle details, accessoires en natuurlijk de schoenen. Als de ringen op locatie zijn, filmen we die ook even, net als de trouwkaart.


Aankleding BruidegomNatuurlijk is er ook aandacht voor de voorbereiding van de mannen. Dit zijn meestal vrolijke plaatjes als de mannen onder elkaar zijn en elkaar helpen. Dit wordt op dezelfde wijze gefilmd, inclusief de mooie details. Ook hier is er speciale aandacht voor het pak. Hoewel het aantrekken van het pak vaak iets eenvoudiger is dan het aantrekken van de jurk, kan het ook handig zijn om dit van tevoren een keer te oefenen.


Een scene van de bruidegom in een trouwvideo, ziet er vaak zo uit: korte shots van het hele pak, de riem en de schoenen. De bruidegom kijkt in de spiegel en checkt de stropdas nog eens. Het aantrekken van de schoenen wordt gefilmd, evenals de voorbereidingen van de vrienden. Het vertrek en instappen in de auto kan ook worden gefilmd. Zijn de bruid en bruidegom op een andere locatie aanwezig? Dan kun je nadenken over het inschakelen van een tweede videograaf. STERLY* kan altijd met twee personen filmen.


De trouwauto

Meestal staat de auto voor de deur klaar, maar de aankomst kan ook worden gefilmd.


Vergeet niet het bruidsboeket mee te nemen! De bruiloft videograaf filmt ondertussen alle prachtige details van de auto.Een groot moment in de trouwvideo: de first look


Tegenwoordig ervaren we dat de first look meestal al voor het kerkelijk huwelijk plaatsvindt. Vaak thuis of in het ouderlijk huis waar de bruid is opgegroeid. Dit geeft ook een extra leuk tintje aan de film. We raden de bruid en bruidegom aan om er echt een moment van te maken en goed na te denken, waar het gebeurt, hoe het gebeurt, met wie het gebeurt. Vaak is dit het meest emotionele moment van de hele dag en niet per se het ceremoniële gedeelte. Zelfs als de meeste mensen het nu niet geloven, komen hier de meeste tranen van de bruidegom. Zelfs mannen die denken nooit te zullen huilen op zo'n moment, kunnen hun tranen vaak niet bedwingen.


Als er een fotograaf aanwezig is, is hier een goede samenwerking vereist. Meestal bespreken we wat voor ons het beste werkt met de ruimte, inclusief het licht. Vaak wordt er voor een first look op de trap gekozen. Dit is altijd een uitdaging aangezien het erg krap is en er vaak weinig licht is. Natuurlijk is het wel mogelijk om hier te filmen, maar dat vereist een goede voorbereiding. De tuin kan een goed alternatief zijn, of de bruidegom die aanbelt en de bruid die open doet.


Op dit moment worden vaak foto's gemaakt met het gezin. Misschien wordt er nog even samen gegeten en gedronken en vervolgens gaat het bruidspaar op pad voor de fotoshoot.


Zorg ervoor dat je voor die tijd iets kunt eten, naar het toilet gaat en ook even rust pakt. Het is een lange dag. Als je first look buiten is, neem een ​​picknickmand mee. Als je kinderen hebt, neem iemand mee om voor de kinderen te zorgen. Zodat je ook een moment van rust hebt. Dat ga je duidelijk terugzien in de film.


Bij de first look zijn vaak veel mensen aanwezig gen gebeurt een hoop. Daarom filmen we hier altijd met twee camera's. Zo hebben we een back up als de fotograaf of gasten door het beeld lopen.


Fotoshoot 1Het belangrijkste hier is genoeg tijd inplannen. Trek er 1 a 2 uur voor uit. Calculeer ook voldoende reistijd in. Qua planning laten wij de leiding volledig over aan de fotograaf.


Het is handig om een regenjas mee te nemen of in de auto te bewaren. Hier in Nederland weet je het nooit. Neem ook snacks, iets met suiker en iets te drinken mee. Als het goed is hebben jullie ook van tevoren met de fotograaf vastgelegd wat jullie wel en niet willen. Geef gerust op locatie aan als iets niet bij jullie past.


Neem een oppas mee als je de kinderen bij wilt hebben. Die kan ze flexibel brengen en weer meenemen. We hebben vaak gezien dat het bruidspaar zich niet kan concentreren omdat ze met de kinderen bezig zijn.


Hoewel bij dit gedeelte van de trouwfilm de fotograaf in de lead is, doen wij soms wel een korte suggestie of verzoek. Wat we meestal kort vragen is een dynamisch beeld zoals rennen, handen vasthouden of over de camera lopen. We filmen de hele tijd. Boek indien mogelijk ook de drone. Dan heb je heel gave shots.


Parkeren op Trouwlocatie

Zorg voor voldoende parkeergelegenheid op de trouwlocatie. Je wilt niet dat mensen niet kunnen parkeren. Bespreek/reserveer dit van tevoren. Wellicht vertrekken wij eerder bij de fotoshoot als wij al het materiaal dat wij nodig hebben al hebben geschoten. Wij kunnen dan alvast naar de trouwlocatie gaan om daar de aankomst van de gasten te filmen.


Ceremonie

Mensen wachten op de trouwauto en begroeten het bruidspaar vaak met bellenblazen. Ook een welkomstbord is geweldig, een prieel met bloemen, bloemen op de stoelen, happy tears, etc. Om hier een vlotte afhandeling te hebben, is het voor ons fijn als we een smoelenboek en de stoelindeling vooraf krijgen (minimaals twee dagen van te voren). Zo weten wij wie de belangrijkste mensen zijn.


Het is altijd fijn om kinderen hier bij te betrekken. Denk aan je eigen kinderen als die er zijn of kinderen van je zus of broer. Vooral bruidskinderen die de bruidegom begeleiden, ringen geven, of een kinderakte ondertekenen zijn prachtig op een trouwfilm.


Als bruid denk je ook goed na wie je zal weggeven. Meestal is het de vader van de bruid, als dat niet kan kun je ook met de bruidegom, met de moeder, broers en zussen gaan lopen. Tegenwoordig is dat geen probleem.


Het is belangrijk dat de gasten worden ingelicht om geen rolstoelen, rollators, kinderwagens en tassen midden in het gangpad plaatsen. Het ziet er gewoon niet esthetisch uit. Het lijkt logisch, maar het gebeurt toch vaak genoeg.


Wat ook heel leuk is, is als alle gasten aan het einde bij het uitlopen met bellenblazen uitzwaaien of strooien met confetti of rozenblaadjes.


Als de locatie erg donker is, heeft de fotograaf een flitser. De videograaf heeft het dan heel moeilijk met het licht en het beeld kan korrelig zijn. Dus ook hier is het erg belangrijk dat er voldoende licht is. Bespreek dit met de event manager op jouw droomlocatie.Taart & Borrel


Meestal vindt het aansnijden van de taart plaats op dezelfde locatie. Een persoonlijke touch doet het hier uiteraard altijd goed of film.


Het is belangrijk dat je hier wacht op de videograaf als je gaat toasten met iedereen en de taart aansnijdt. Het kan zijn dat wij net buiten zijn om sfeerbeelden op te nemen en het zal heel jammer zijn als we deze mijlpaal missen. Stem dit goed af met de ceremoniemeesterGroepsfoto’s


Dit is voornamelijk het moment van de fotograaf. Hier wachten we om te zien of er iets grappigs en onverwachts gebeurt en zijn meer aanwezig op de achtergrond.

Denk van te voren na over mogelijke opstellingen. Dat scheelt tijd. De fotograaf zal jullie hier ook coachen.

Videograaf: Is meer op de achtergrond en slaat toe als er iets gebeurt. Wacht meer op actie en als iedereen bij elkaar is, handen omhoog en schreeuwen. Met de drone is dit een super leuk moment om uit de lucht een hartje te vormen.


Het diner


De meeste toespraken zijn hier gepland en kunnen ook erg emotioneel zijn. Hierbij is het belangrijk dat de ceremoniemeester de videograaf goed informeert over wat er gebeurt en wanneer, of zelfs wacht tot de fotograaf en videograaf klaar staan om belangrijke momenten vast te leggen.


Niet elk stel kiest ervoor om een bruiloft videograaf nog in te huren voor het diner. De keuze is aan jullie. Hier kunnen nog wel hele leuke beelden geschoten worden in een feestelijke sfeer. Ook leuk voor als de videograaf niet aanwezig is: na de ceremonie kan de videograaf direct een korte clip maken van wat er gefilmd is. De beelden kunnen dan met een beamer tijdens het diner worden getoond.


Golden Hour-fotoshoots / filmopnames


Bedenk dat de mooiste beelden tijdens het "golden hour" gemaakt worden, bij zonsondergang. Zorg er indien mogelijk voor dat de fotograaf of videograaf op dit moment nog aanwezig zijn. Tijdens dit gouden uur kunnen ook prachtige drone beelden worden gemaakt.


Aanvang van het feest

Meestal neemt het stel even de tijd om zich op te frissen of hebben ze een korte privétijd samen nodig. Plan dit ook in en kom een half uur later binnen met de openingsdans. Dan kun je stralen op je feest. De gasten stromen binnen en de videograaf begint opnieuw de versiering en de gasten die komen te filmen. We bereiden ons ook langzaam voor om de openingsdans te filmen.


Openingsdans

Hier is het goed als we een idee hebben van waar de dans plaatsvindt. Zodat we een camera op een statief kunnen plaatsen en de andere in de hand. Afhankelijk van hoe donker het is, moet het licht nog worden geregeld.


Tijdens het Feest

Het kan zijn dat er weer spelletjes en speeches komen. Informeer ons alstublieft nogmaals goed of vraag de ceremoniemeester om ons tijdig te halen. Zodat we alles kunnen voorbereiden.


De photobooths zijn meestal ook erg trendy en brengen ook een ontspannen en ongedwongen sfeer in de film. De videograaf gaat hier vaak rond 22.00 uur naar huis.


Einde van het Feest

Waarom zou je tot het einde boeken? Als je een goed en krachtig einde aan de trouwfilm wilt, dan is het zeker heel leuk dat de videograaf blijft.


Wat is een mooi einde? Sterren of vuurwerk, een haag maken op het eind met alle gasten, het bruidspaar dat wegrijdt in de limousine of auto met blikken (of een bakfiets of motor). Denk dus goed na hoe jullie willen eindigen en het feest willen verlaten. Kies iets dat bij jullie past.


De muziek in jullie trouwfilm

De muziek van een clip bepaalt ook het tempo van een trouwclip. Vaak is het eerste deel romantischer en rustig, gevolgd door de borrel, dan wordt het wat vrolijker relaxter. Als het feest ook geboekt is, wordt het derde deel van een clip ook qua muziek natuurlijk feestelijk. Het is erg belangrijk, dat jullie iets kiezen wat persoonlijk is en bij jullie past. Je kan ook op internet zoeken wat op het moment de populairste hits voor bruiloften zijn. Daar zijn genoeg blogs en hitlijsten voor. Maar het kan net zo goed jullie nummer zijn, wat de film nog persoonlijker maakt.
14 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page