top of page

Blog: Wat is eigenlijk een same day edit op een bruiloft?

Bijgewerkt op: 29 sep. 2021

Voorbeeld: Same Day Edit Jessie en Bram 28 augustus

Trouwlocatie: De Willemshoeve in Woerden


Steeds meer bruidsparen willen hun gasten op dezelfde avond een trouwclip laten zien van de hele dag. Dat noem je een "Same Day Edit".


Dit is nu in tijden van Corona nog meer gewenst en ook een trend aan het worden,

Aangezien het avondprogramma veelal alleen zittend en zonder DJ en band toegestaan is.. Dan ben je al snel gereduceerd tot diner en photobooth. De bewerking van dezelfde dag heeft dus een nog prominentere plek gekregen dan voorheen.


Maar wat is het precies?


De videograaf knipt alles wat ongeveer voor 16.00 uur gebeurd is in een trouwclip van rond 3,5 - 5 minuten met een muziekje naar keuze en kan vanaf 20.00 uur (afhankelijk van het programma) al zijn werk leveren voor de beamer leveren.


Als het programma het niet toelaat om iets te missen (bijvoorbeeld speeches), dan komt er een second shooter mee, zodat er geen moment van de bruiloft gemist wordt.


Op deze bruiloft van Jessie en Bram in de Willemshoeve in Woerden kwam ik alleen en dat ging super goed. De ceremoniemeester en de fotograaf ging mij altijd roepen als er gefilmt must worden.


Wat kan je verwachten van deze Same Day Edit trouwclip:

Afhankelijk van wat er geboekt is, wordt het getoond tot ongeveer de kus van de ceremonie. In dit voorbeeld zie je de hele ochtend (aankleden, first look vader, first look bruid en bruidegom, fotoshoot en ceremonie). Dit wordt vervolgens met alle gasten op een beamer met geluid getoond op de trouwlocatie. En je hebt meteen ook een video om te sturen naar gasten die er niet waren. Dus dit is natuurlijk heel bijzonder en waardevol.


Zijn er aanpassingen mogelijk: Het bruidspaar ziet de film dan ook pas op de beamer als verrassing. Aanpassingen kunnen dan altijd op een later moment gedaan worden.

Meestal kost zo'n extra video 250.- Euro meer.


Heb je vragen of interesse, neem dan gerust contact met mij op en ik leg alles graag uit.


Hier is een voorbeeld van de laatste bruiloft met het liedje All of Me van John Legend van rond 4 minuten. Dus de lengte van het lied bepaalt ook de lengte van de Same Day Edit Trouwclip.


Veel plezier bij het kijkenPS: Excuseer me als er spelfouten zijn in de tekst. Omdat ik altijd afhankelijk ben van anderen, had ik veel te weinig blogs gedaan en mijn werk laten zien. Ik wil dit nu doen. Gelukkig spreken mijn films woorden.

43 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page