top of page

Huwelijksaanzoek! Gefeliciteerd bruidspaar to be, maar wat nu?
Verliefd verloofd getrouwd! Jullie zijn op roze wolken en jullie gaan zien er komen ook tijdens het planning zelfs weer verliefde gevoelens omhoog en ja met vlinders in de buik. Omdat jullie weer met jullie eigen verhaal bezig zijn en ook met de tijd toen jullie nog helemaal verliefd op elkaar waren. Klinkt geweldig en dat is het natuurlijk ook! Daarom, lieve bruiden, geniet als verloofde van elke dag!


Maar daar is ook de andere kant verliefd en verloofd zijn betekend ook stress met de planning!


Nu de grote vraag! Wanneer gaan we trouwen? Wat moet er gebeuren?

Het wanneer is erg afhankelijk van hoe stressbestendig jullie zijn je kan ook over 2 maanden trouwen, maar dan is het misschien niet je droombruiloft en heel veel concessies.


Volg eerst deze stappen:

 1. Gastenlijst

 2. Trouwbudget

 3. Trouwlocatie

 4. Save the Date

 5. Pinterest Moodboard - Styling

 6. Trouwbedrijven

 7. Dagplanning / Draaiboek

 8. Huwelijksdag

#1. Gastenlijst

Dit is de moeilijkste taak van de hele bruiloft, maar dit deel legt ook de nadruk op het budget en maakt rond 40% van het totale budget uit. Dus hoe meer mensen hoe minder andere poespas mogelijk is en misschien concessies gemaakt moeten worden. Als je verliefd bent geworden op een hele dure trouwlocatie, de beste fotograaf en de meest duurste trouwjurk en ringen, dan moet je hier keuzes maken of leveranciers schrappen.


Hier komen ook veel emoties op je af. Mensen die plotseling emotioneel en vreemd reageren en bijvoorbeeld niet willen komen. Dit kan voor veel stress zorgen, maar natuurlijk zijn ook heel veel mooie een positieve reacties.


#2. Budget - Kosten bruiloft - Gemiddelde kosten bruiloft

Nu de gastenlijst staat, kunnen we de kosten van de bruiloft berekenen. Gemiddelde kosten van een bruiloft zijn € 15'000. Ik werk het liefst met deze sleutel

 • Locatie, eten en drank: 41%

 • Fotograaf & Videograaf: 11%

 • Kleding: 11%

 • Bloemen & Styling: 8%

 • Ringen: 7%

 • Planning & Coordinatie: 5%

 • Muziek: 4%

 • Huurmaterialien: 4%

 • Varia 3,5

 • Transport 3%

 • Haar & Make Up 0,5%

 • Drukwerk 2%

Verdeel je budget met dit percentage en ga op zoek naar de leveranciers die je je kunt veroorloven of sluit concessies. Het percentage kan veranderen naarmate de bruiloft dichterbij komt, afhankelijk van jullie wensen en behoeften. Als jullie op eigen locatie trouwen dan is het zeker geen 40 procent en als de trouwjurk de duurste categorie is of de ringen dan zal het percentage hoger liggen. Dit is dus slechts een indicatie om te beginnen. Het is voor iedereen persoonlijk, maar toch een gemiddelde om te helpen. Dus hou je er hier niet aan vast en werk flexibel met deze sleutel.


#3. Trouwlocatie

Maak een brainstorming van wat jullie samen geweldig vinden, type locatie, provincie, voorzieningen, omgeving, interieur, stijl, prijsklasse, intiem of groot.


Mijn tip is om eerst de locatie op te zoeken en dan een trouwdatum te bepalen. Je kunt dan wel helemaal verliefd worden op een locatie, maar deze is zo populair dat deze al maanden, jaren volgeboekt is en je zelfs besluit om op woensdag of donderdag te trouwen. Als je al een save the date naar iedereen hebt gestuurd moet je een andere locatie zoeken en misschien vallen al de andere locaties daarna tegen.


Inspiratie: TROUW intim

Bezegel de liefde met een intieme ceremonie of ook elopement, micro wedding genoemd in de sfeervolle natuur, in het bos, in een yurt bijvoorbeeld met een kampvuur, in een glampingtent of in een kas en slaap daar ook meteen.​ We regelen alles (unieke trouwlocatie, babs, styling, overnachting, diner, champagner ontbijt etc) meer informatie link


#4. Save The Date

Nu ben je klaar voor de save the date. De locatie heeft de toon gezet. En je weet of je het budget hebt om in het hoogseizoen van april tot september te trouwen. Het kan echter ook zijn dat een winterhuwelijk ook zijn charme heeft (neem een kijkje op de trouwclip). Zoek de maand of dag die bij jullie past.


Tip: In tijden van CoronaI heb ik de ervaring gemaakt, dat het beter is om een ​​grafisch vormgever te kiezen bijvoorbeeld. Wat ik niet hoop voor jullie, maar als jullie moeten uitstellen vanwege Corona, kan het zijn dat jullie ontwerp naar een jaar of langer niet meer beschikbaar. Wat mij gebeurd is met een bruidspaar. Conclusie stress, weer zoeken. Een vormgever heeft naar twee jaren nog steeds jullie ontwerp.


#5. Pinterest Moodboard


I discovered I'm actually planning two weddings - the one inspired on Pinterest and the one I can actually afford!


 1. Bepaal je kleuren op papier of op Canva

 2. Maak een moodboard op Pinterest

 3. Ga stap voor stap aan de slag met jullie styling

 4. Deel dit moodboard met de leveranciers in de kennismakingsgesprekken. Zij kunnen je ook helpen of dit realistisch is met jullie budget.

Tip: Mijn blog over de trends van 2022 kan je misschien ook helpen link.


#6. Top Trouwbedrijven

Met de sleutel van de begroting hebben jullie een idee hoeveel jullie aan de leveranciers kunnen besteden. Het belangrijkste is of je een klik en vertrouwen hebt en de stijl jullie natuurlijk aanspreekt. Lees de Google Reviews goed door vooraf. Dan zie je snel of het top trouwbedrijven zijn of niet. Of vraag vrienden of je weddingplanner welke zij kunnen aanbevelen.


Tip: Zorg voor een goede fotograaf en videograaf. In de loop der jaren is dat alles wat jullie van de grote dag nog over hebben. De foto's en de film en de emoties! Helaas slaan heel veel stellen de trouwvideograaf over vanwege budget. Maar later heb je hier misschien spijt van en je kan het niet opnieuw doen.

Lees hier ook mijn blogs:

 • Trouwfotograaf, Trouwvideograaf of allebei? link

 • We zitten enorm te twijfelen over een videograaf. Wel of geen videograaf op je bruiloft, en waarom? link


#7. Dagplanning / Draaiboek

Met al deze stappen zul je langzaam het doel zien. Jullie grote dag! Hoe meer leveranciers je hebt gesproken, hoe dichter je bij je droomdag komt. Vraag ook jullie leveranciers om tips en wat zij aanbevelen voor de dagplanning.


Op al mijn bruiloften die ik in de loop der jaren meegemaakt heb, is dit het schema dat we aanbevelen voor een rustgevende dag.


08:00 uur | Start Make Up / haar bruid | Meestal ouderlijk huis

10:00 uur | Bruidegom aankleden | Thuisadres

10.30 uur | Aankleden bruid | Ouderlijk huis

11:15 uur | First LookOuderijk huis. | Ouderlijk huis

11:30 uur | Lunch | Locatie First Look

12:30 uur | Start FotoshootPersoonlijk. | Persoonlijk

14:15 uur | Aanrijden Bruidsauto. |Trouwlocatie

14:45 uur | Ceremonie | Trouwlocatie

15:30 uur | Borrel en taart | Trouwlocatie

16:00 uur | Groepsfoto's | Trouwlocatie

17:30 uur |Diner / BBQ | Trouwlocatie/Feestlocatie

20:30 uur | Start FeestTrouwlocatie. | Trouwlocatie/Feestlocatie

00:30 uur | Einde Feest | Trouwlocatie/Feestlocatie


Tip: Waar het meestal fout gaat is de first look, die loopt 80% uit. Plan hier dus voldoende ruimte in en ga met vriend/vriendin of moeder en vader vooraf oefenen met de stropdas en bij de bruid met de veters als die er zijn.


#8. Dag van de Bruiloft

Laat los en geniet!

Tussendoor zijn er natuurlijk nog 1000 dingen meer waar je op moet letten. Maar met deze instructies heb je een goede stappenplan over hoe je te werk kunt gaan na de verloving en te starten. Er zijn ook 1000 checklisten op internet over de timings wanneer je wat precies moet doen. Vergeet niet dat het altijd individueel is en niet aangepast aan jullie situatie, maar geeft zeker goede hulp om jullie prioriteiten te geven.


Blog: Misschien helpt deze blog jullie ook verder. Met de kennis en ervaring die je nu hebt: wat zou je anders gedaan hebben op je bruiloft? link .


Tip: Als je alles zelf doet, raden we je ten zeerste aan om een ​​ceremoniemeester in te schakelen, of dit nu vrienden of externen zijn. Als jullie voor alles moeten zorgen op die dag, dan kun je niet ten volle genieten. Het is belangrijk dat deze mensen zo goed als mogelijk voor jullie afschermen en de bloopers pas achteraf vertellen.


Voor en nadelen

Hier zijn de voor- en nadelen als jullie het alleen doen of met hulp van een professioneel weddingplanner.

Alleen

Bruidspaar

Met

Weddingplanner

Gastenlijst

Dat is het moeilijkste en meest emotionele deel van de hele bruiloft. Kan je ook echte buikpijn en slapeloze nachten bezorgen. Wie wel, wie niet, wie wel wie niet..

We kunnen hier veel tips geven om de lijst meer zakelijk te maken en iets minder persoonlijk. We hebben ook tools die echte eye-openers kunnen zijn. Deze taak moet uiteindelijk echter alleen worden gedaan van jullie.

Trouwbudget

Je kunt op internet veel blogs zoeken, maar met mijn % sleutel kom je al heel veel sneller naar jullie doel.

Wij hebben veel ervaring en kunnen je erop wijzen dat jullie niets vergeten en niet voor vervelende verrassingen kommen te staan. ​​Ook waar jullie kunnen besparen en waar je compromissen kunt sluiten.

Trouwlocatie

Hier begint de eerste fase met uren zoeken op internet en vragen wat willen we precies.


Als je niet oppast en de voorwaarden niet goed gaat lezen kunnen vervelende verrassingen komen te staan bij annulering bijvoorbeeld .

Met onze ervaring, tools en ons werkboek kunnen we samen met jullie snel jullie wensen uitwerken. In no time sturen we een paar suggesties van jullie trouwlocaties die bij jullie passen en jullie heel veel tijd bespaart voor een match. We helpen bij de onderhandelingen, contracten en de juiste vragen te stellen.

​Save the Date

Wanneer jullie mijn stappen doen. Kunnen jullie nu eenvoudig zelf de datum kiezen. Samen met de beschikbaarheid van de trouwlocatie.

Hier kunnen we veel aanbevelingen doen over geweldige leveranciers zoals ontwerpers etc., wat er mis kan gaan met timings etc

Pinterest Moodboard en Styling

Hier kun je weer uren doorbrengen, jezelf helemaal verliezen en over de top gaan met jullie budget en door de bomen de bos niet meer zien

Laat je hier helpen door de weddingplanner die het zelf kan of een externe stylist benaderd die jullie droom realistisch kan maken binnen jullie budget

Leveranciers

Dit is waar tetris spelen begint. Er zijn zoveel opties. Je kan er helemaal gek van worden. En weer uren zoeken op internet.


Is die betrouwbaar? Hebben we verrassingen op de grote dag? Zorgen bij contracten, algemene voorwaarden niet goed gelezen. Hier klopt alles maar die is veel te duur...

Geen gezoek meer, wij bevelen jullie mensen aan die je kunt vertrouwen, waar wij een gevoel hebben dat het een match is voor jullie en bij jullie verhaal en budget past. Ons netwerk is heel groot. We kennen ook maar al te goed de volgorde wanneer je welke leverancier het best meteen gaat benaderen en welke nog kan wachten.

Dagplanning / Draaiboek

Je bent er bijna! De bruiloft is in zicht. Zet nu alles maar op papier. Maar waar begin je!

Onderschat deze taak niet, hier komt alles samen voor een stressvrije dag. Mijn schema helpt al maar zet het nog in detail en maak een draaiboek. Weer zoeken op internet naar een template.

Met onze templates hebben we snel een dagplanning op jullie situatie gemaakt en een draaiboek bij de hand, wat bij jou past en stressvrij is.


Elke leverancier weet wat hij moet doen. We weten waar het bruidspaar gaat struikelen en kunnen tranen besparen. Vaak begint hier ook het werk van een externe ceremoniemeester. Omdat tot hier de stellen vaak ook alles zelfs willen doen.

Dag van de Bruiloft

Je bent misschien niet in staat om los te laten, je had een slapeloze nacht en werkte door omdat alles tegenzit. Men twijfelt aan het draaiboek, er gebeurt te veel onverwachts. Maar als je deze stappen in deze blog volgt heb je geen garantie maar in ieder geval een prima voorbereiding.

Op elke bruiloft gebeuren onverwachte dingen, je planning kan nog zo goed zijn en dat is normaal. Met onze ervaring en ons netwerk kunnen we deze situaties met een koel hoofd oplossen, bijvoorbeeld snel een vervanger regelen als een leverancier uitvalt en zo een onbezorgde bruiloft meer garanderen.

Ik heb een werkboek ontwikkeld waarin we deze genoemde stappen samen veel sneller kunnen bereiken als je het alleen doet.


Weddingplanner boeken

Als je mij boekt als weddingplanner of ceremoniemeester, heb je snel een beter overzicht van je wensen en kun je met veel inspiratie verder met plannen. Maar als je budget zegt dat er geen ruimte voor is, is misschien mijn 1 op 1 Trouw Online Coaching ook een heel goed alternatief en je kan op elk moment instappen.

Mijn workshop is perfect waar jullie nu staan "Huwelijksaanzoek! Maar

wat nu?


Maar met deze instructies in mijn blog kom je al een heel eind en kan je aan de slag gaan. Men onderschat vaak deze uitgebreide trouwplanning en realiseert zich pas later dat er eigenlijk geen tijd voor is.


Als je toch nog een handje nodig hebt en het aan een professional wilt overlaten, weet je me te vinden. Als je twijfelt, kun je gewoon bellen en vragen. Ik ben blij om je verhaal te horen.


Maar geniet nu van dit heerlijke positieve gevoel dat je liefde van het leven echt met je wil trouwen en voed jezelf met dit gevoel. Hartelijk groet,

Michele


PS: Excuseer me als er spelfouten zijn in de tekst. Omdat ik altijd afhankelijk ben van anderen, had ik veel te weinig blogs gedaan en mijn werk laten zien. Ik wil dit nu doen. Gelukkig spreken mijn films woorden.28 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page