top of page

We zitten enorm te twijfelen over een videograaf. Wel of geen videograaf op je bruiloft, en waarom?

Bijgewerkt op: 13 mei 2022

Deze vraag doen of niet doen hoor ik en zie ik zo vaak op verschillende bronnen langskomen. Bij mijn kennisamkingsgesprekken, via via, op forum's of op social media. Heb enkele reacties van mijn eigen klanten of op forums verzamelt die jullie twijfel misschien kunnen helpen om het wel te doen.

Twijfel: Te veel mensen om ons heen!

Ik twijfelde ook.

Maar het is juist de bedoeling dat de videograaf niet om je heen hangt maar bijna onzichtbaar is die dag. Wij wilde juist een mooie video van onze dag om later nog even na te kunnen genieten van alle bewegende beelden. Wij hebben er ook voor gekozen om ons hele ceremonie los te filmen. Wij hebben voor gekozen een eigen ambtenaar gekozen die 60 minuten met ons het verhaal van ons deelt. Dit wilde wij later nog in alle rust terug kunnen kijken. Ik zou het zeker niet laten omdat je bang bent

Voor teveel mensen. Je kunt deze dag maar 1 keer doen maar dan wel 100 keer nagenieten !


Twijfel: Moet dat ook nog naast de fotograaf!

Sowieso doen! Wij twijfelden ook. Maar bewegend beeld zegt echt meer dan 100 foto's. Foto's zijn prachtig, maar het is juist zo mooi om soms ook even iets langer te kijken naar een stuk. Daarnaast leef je echt in een bubbel. Met een film beleef je het echt opnieuw.


Doen!! Je zal er misschien spijt van hebben als je het niet zou laten filmen, want het zegt zoooo veel meer dan foto's.

Wij hebben een video van heel de dag en ze hebben er ook een kortfilmpje (+/-4min) van gemaakt met de muziek van een van onze ceremonieliedjes. Filmpje al zot veel herbekeken 😊.


Als bruidspaar; wij kijken onze video vaker dan onze foto's. Bij de foto's kies je vaak een paar uit die je deelt, print of vergroot en de video kijken we elk jaar.


Doen!

Met een film heb je zoveel meer beleving dan foto's.

Wij zijn inmiddels al 4 jaar getrouwd en hebben vaker de film gekeken dan het fotoalbum.


Doen!! Ik had het juist andersom verwacht, maar mijn trouwfilm is me nog 1000x meer waard dan de foto's uiteindelijk!


Wel doen!

Het is zo leuk om terug te kunnen kijken. Als je de stemmen weer hoort geeft dat zoveel meer terug aan herinneringen dan alleen maar wat foto's!


Hoor echt van alle bruidsparen dat ze de film heel erg mooi vinden en een betere beleving dan foto’s, gewoon doen dus


Doen! Bewegende beelden zijn nog 1000x mooier dan alle prachtige foto’s 😍 Op film worden emoties zo mooi vastgelegd. Nooit spijt gehad van de keus om een videograaf in te huren! Wij hadden de videograaf de hele dag


Twijfel: Is het echt een toegevoegde waarde?

Zeker een toegevoegde waarde en een blijvende herinnering!!


Twijfel: Heb je spijt achteraf?

Wij hebben onze huwelijk Laten filmen nooit geen spijt gehad.🥰


Doen! Wij zijn echt nog elke dag blij dat we toch gekozen hebben om het wel te doen!🥰😍 herinnering voor het leven


Sowieso doen! De film is zo fantastisch om terug te kijken.


Wij hadden uiteindelijk toch besloten om ook een videograaf te nemen! En wat zijn we hier zo blij mee geweest! In middels al 3 jaar getrouwd maar het blijf mooi om de bewegende beelden terug te zien!


Wij hebben vrij last minute toch besloten dat we een film wilde. De beste beslissing ooit! We kijken er nog regelmatig naar. Het is zo knap hoe ze de hele dag hebben samengevat in 5 minuten.


Als je twijfelt.. zul je later zeggen “hadden we maar..” als je het doet, zul je nooit geen spijt hebben..

Nog een laatste tip.. alles kost geld met een bruiloft maar foto en video is het enige wat je daarna nog overhoudt van je mooiste dag, dus ik zou er niet op bezuinigen..


Zeker wel!! Je bent die dag zo gefocused, dat er vast momenten zijn die je even niet meemaakt of ziet. Een video geeft een blijvende herinnering met bewegend beeld en kan je nooit meer over doen. Ik zeg ja.


Wij hebben bij onze wettelijke trouw in het gemeentehuis het vast laten leggen met video. En achteraf vinden wij het zeer fijn dat we dat hebben gedaan. Ook omdat je niet alles kunt onthouden op die dag.

Bij onze ceremonie / feest willen wij dat ook gaan doen 🙂


Wij hebben hele dag gedaan en zou t 100% aanraden. Elke keer als ik m aanzet, ben ik weer even bij die dag. ❤


Als je nu al twijfelt, dan beslist doen! 100% geweldig.


Echt doen! We hebben de ceremonie ook helemaal vastgelegd en videograaf heeft van alles ‘sfeershots’ gemaakt en maakt er een filmpje van, super leuk om ook bewegend beeld te hebben 😃


Wat ik zelfs denk of hoor van mijn klanten:

Ik kan het ook absoluut aanraden! Ik krijg altijd enorm leuke reacties van mensen die in het begin twijfelden over een videograaf.


Alle stellen die hebben getwijfeld over een videograaf zijn achteraf zo blij dat ze er toch voor gekozen hebben! Een investering voor de toekomst met mooie herinneringen. Bewegende beelden van de mensen die dicht bij je staan zijn echt dierbaar!


Op de vraag hoe waren de foto's kreeg ik een reactie het waren een paar mooie bij, maar bij de video kreeg ik echt kippenvel en tranen in mijn ogen.


Hoor de meeste twijfels eigenlijk bij de mannen, de vrouwen moeten de mannen vaak nog overtuigen dat dit ook nog moet. Feedback achteraf:

Nou bedankt Michele 🙈 we zitten hier te huilen. Prachtig!


Michele ik moest van mijn man zeggen dat hij nu heel blij met je is, maar dat wist je stiekem wel een beetje denk ik het is idd zo dat een fotograaf voor het geheel gaat, en jij voor de emotie.


Voor meer reacties en twijfels kijk ook op mijn Google Reviews.

Geef me gerust een seintje over je twijfels en ik leg graag alles uit bij een vrijblijvend kennismakingsgesprek.


Liefs,

Michele


PS: Excuseer me als er spelfouten zijn in de tekst. Omdat ik altijd afhankelijk ben van anderen, had ik veel te weinig blogs gedaan en mijn werk laten zien. Ik wil dit nu doen. Gelukkig spreken mijn films woorden.


256 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page