top of page

Met de kennis en ervaring die je nu hebt: wat zou je anders gedaan hebben op je bruiloft?

Bijgewerkt op: 13 mei 2022

Dit is natuurlijk heel persoonlijk en voor elk stel anders, maar er zijn toch veel punten die altijd weer terugkomen. Met een trouwadvies van een weddingplanner of ceremoniemeester kunnen we je helpen om deze valkuilen te voorkomen. Je kan ook online sessies boeken.


Wat heel vaak terugkomt is:

#1 Dagindeling was veel te krap en gaaf stress.

#2 Beter een styliste ingehuurd, dat had geld en tijd bespaard.

#3 Hadden we toch maar een videograaf genomen die alle emoties ook op bewegend beeld vastgelegd had.

#4 Meer uitbesteden

#5 Te weinig foto's met de gasten in de planning gezet

#6 Loslaten en genieten! Everything happens for a reason


Gegevensbron mijn eigen bruiloft, verschillende forums en klanten die mij ook als videograaf ingehuurd hadden in de laatste 5 jaren.


Feedbacks bruidsparen

- Minder DIY projecten op de hals halen en dit laten doen. Eerder een styliste ingehuurd hebben. We hadden haar nog ruim op tijd ingehuurd, maar het had veel stress en geld bespaard als we dit eerder hadden gedaan.


- Tussen het eten en de openingsdans hadden we geen tijd voor onszelf gepland. 15 a 20 min even met z’n tweeën zijn en de dans nog 1x doornemen was wel fijn geweest


- Van tevoren minder druk maken om kleine details. Op de bruiloft vallen kleine dingen niet op. En minder decoratie aanschaffen. Je hebt al gauw genoeg! Ik had veel te veel 🙈


- Decoratie niet door mijn vriendin de ceremoniemeester laten doen maar uitbesteden (onze zalen waren gehuurd voor de hele dag maar werden toch nog verhuurd waardoor bijv. feestzaal pas in de middag versierd kon worden en mijn cm dus tijdens de borrel en diner daar mee aan het werk was).


- Ik zou me niet meer druk maken over dingen die je niet kunt veranderen. Zoals het weer bijvoorbeeld. Hoe meer je " los" kunt laten hoe meer je kunt genieten.


- Ik zou meer eten! Voor mijn gevoel zat er te weinig tijd in de dag, en heb ik niet iedereen echt gesproken en niet alles gegeten wat er was, haha. Oh en foto's laten maken met onze ouders/broers en zus. Daar hebben we niet aan gedacht omdat na onze shoots we de hele dag hebben gefeest.


- We hebben zelf door de spanning en de adrenaline zelf heel weinig gegeten van het super lekkere bbq buffet. Dat zouden we beide dus anders doen hahaha en verder misschien iets meer tijd reserveren voor de fotoshoot want op de 2de locatie was eigenlijk weinig tijd over terwijl dit de mooiste locatie was.


- Minder stressen, meer aan onszelf denken dan aan wat andere vinden. Bij de bruidsreportage hadden we beter onze wensen moeten uiten. En het weer.. niet druk maken.. heeft toch geen zin! Het wordt hoe dan ook je mooiste dag


- Als we nu de trouwclip van onze vrienden zien, hebben we toch spijt van, dat we niet ook een videograaf genomen hebben.


- Wij hebben iedereen een ‘save the date’ gestuurd, maar misschien is het beter om de avondgasten een ‘save the evening’ te sturen. Voordeel voor ons was dat we de keuze tussen avond/daggasten nog even hadden uitgesteld op deze manier


- Wij moesten ons voor de dagindeling een beetje houden aan de uren waarop het mogelijk was in de kerk te trouwen. Hierdoor begon onze ceremonie pas om 12:00, waardoor ook de rest van de dag pas dan begon. Indien het mogelijk geweest zou zijn, hadden we de ceremonie om 10:30 gedaan zodat de rest van de dag net iets rustiger kon verlopen.


- De dag was perfect. Achteraf hebben we toch spijt, dat we geen videograaf voor alle emoties ingehuurd hebben. De dag gaat zo snel voorbei en je mist heel veel dingen.


- Wij wilden spontane foto's ipv geposeerde foto's. Hierdoor staan we echter met sommige vrienden of familie nauwelijks op de foto. Als ik het over kon doen zou ik toch een halfuurtje gebruiken om even alle gasten met het bruidspaar vast te leggen.


- Niks, everything happens for a reason.


Wil je een trouwadvies boeken neem contact met mij op.

Liefs,

Michele


PS: Excuseer me als er spelfouten zijn in de tekst. Omdat ik altijd afhankelijk ben van anderen, had ik veel te weinig blogs gedaan en mijn werk laten zien. Ik wil dit nu doen. Gelukkig spreken mijn films woorden.


35 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page