top of page

Waarom is een trouwvideograaf zo duur?

Deze blog lag al heel lang op mijn hart om te schrijven. Dit onderwerp heeft niet alleen te maken met de prijs, maar ook met het eigen gevoel van eigenwaarde. Wat mij door de jaren heen is opgevallen is dat het niet uitmaakt hoeveel je vraagt, de bruidsparen vinden het altijd te duur of er is vaak een opmerking waarom een ​​trouwvideograaf zo duur is. Je krijgt te horen, bruiloft = dubbele prijzen. Hier wil ik zo graag naar de wereld schreeuwen wat er allemaal achter zit en hoeveel ik voor de klant doe dat niemand ziet of erover nadenkt waarom de kosten zo hoog lijken. Veel videograven kunnen er echter niet eens van leven als ze voor een hele dag minder dan € 2000,- vragen als je het for living doet. Waarom leg ik hier graag uit...
Al mijn films zijn gemaakt vanuit gevoel en passie en zo begon ik ook als een zij-instromer die zijn hart volgde. Heb alles zelf geleerd in het begin met YouTube. Later, toen ik me realiseerde dat het echt iets voor mij was, heb ik cursussen gevolgd om verder te komen (stabiliteit, belichting, audio en kleurcorrectie) en ik ben zo trots op waar ik nu sta. Maar als je zo begint, ken je geen andere videograven, je hebt geen coach, en je kunt niet vergelijken wat je waard bent. Natuurlijk kun je bij de concurrentie kijken wat ze vragen, maar toch verkoop je je meestal heel lang onder je waarde.


Ik deed mijn eerste bruiloft voor € 300 en het kostte me minimaal 60 uur. Natuurlijk, hoe meer bruiloften je doet, hoe sneller je wordt. Maar er is altijd nog heel veel werk achter het scherm.


Ongeveer de 10e bruiloft die ik voor rond € 799 gefilmd heb voor 10 uur, schreef het bruidspaar me achteraf: Meid, jij doet jezelf zo te kort!

Je bent veel meer waard dan je vraagt. dat zeg ik je heel eerlijk. Je hebt prachtig werk geleverd. Met zoveel aandacht en zoveel zorg.

En dan ook de usb nog in zo’n lief pakket met een mooie kaart mogen ontvangen. Je bent er zoveel meer waard. Ik huilde in stilletjes omdat ik me bijna kapot had gewerkt, maar was ook heel ontroerd.


5 jaar later ben ik trots op mezelf, dat ik mijn waarde ken en volledig voor sta wat voor kwaliteit ik bied, niet alleen in mijn films, maar ook als persoon. Mensen boeken mij omdat ze geraakt worden door de trouwfilms die ik maak of omdat ze ze zo mooi vinden.


Als je bij mij komt krijg je uitstekende service met veel geduld en vertrouwen. Ik hecht daar ook veel belang aan. Ik wil er het beste uithalen en een clip/film maken die bij jullie past en er een uniek verhaal van maken.

Ik kan dit alleen doen als ik veel informatie over jullie en jullie verhaal te weten kom. Dat kost tijd. Je bent voor mij geen nummer en ik neem me de tijd.


Het draait allemaal om Tijd: Tel de uren!

- Vrijblijvend kennismakingsgesprek: Dat betekent dat het best kan zijn dat we 2 uur praten. Ik hou ook van het verbinden met mensen, maar dat is ook mijn kracht als persoon.

- Offerte schrijven 30 - 1 uur

- Laatste Puntjes gesprek: Voor de bruiloft nog een update gesprek 30 min. - 1 uur.

- Schoonmaak alle camera's en lenzen, camera testen 1 - 2 uur

- Aankleden: nagellak, outfit kiezen, make-up 1 - 2 uur

- Reistijd naar de bruiloft 30 - 2 uur

- Reis naar huis 30 min. - 2 uur

- Afhankelijk van hoeveel uur je mij geboekt hebt, komen er 6, 8, 10 of 12 uur bij en bij 12

- Alle batterijen thuis opladen

- Alle SD-kaarten back-up zetten. Met zo'n 150 GB aan opnamemateriaal moet je je goed concentreren en jezelf geen fouten permitteren. 1 - 2 uur

(ja, dat kan echt even duren tot alles op je harde schijf staat).

- Rechtenvrije muziek zoeken die bij jullie past: 1 - 5 uur

- Monteren 20 - 30 uur voor 6 - 10 uur filmen op de dag

- Monteren voor 30 - 40 uur bij een dag van 12 - 14 uur filmen

- Feedbackronde: 30 - 1 uur

- Feedback ronde geschreven of bellen 30 min.

- Aanpassingen fixen in de montage 2 - 6 uur

- USB pakket mooi inpakken, USB op TV testen en naar postkantoor gaan

2 uur


Bereken de uren met het pakket die je wil boeken bij mij of bij je videograaf en oordeel of de prijs nou duur is of niet.Externe kosten:

In de lijst hierboven heb ik het alleen over de uren van de dag wat er nog over blijft is soms amper 50 euro per uur! Als je het professioneel wilt doen, moet je dit geld gebruiken om dit te betalen. Natuurlijk gaat er ook altijd nog iets kapot


- Cursussen om niet stil te staan ​​800 - 3000,- per jaar

- Nieuwe camera's 2000 - 4000 euro

- Back up camera's 2000 - 4000 euro

- Lenzen vanaf 500. - 3000.-

- Kleine dingen: Microfoon, externe harde schijven 100 - 300,-

- Verzekering: Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering 200,- per jaar

- Er wordt iets gestolen / verzekering of je bent het gewoon kwijt

- Pensioen

- Boekhouder 1000,- per jaar

- Marketing: Google-advertenties, trouwpagina's, flyers enz.

Commissies trouwsites 1000 - ??? per jaar (je wil ook gevonden worden).Hier is een geweldige video die het mooi vastlegt.


Mijn ervaring:

Als jullie verliefd zijn op het product van een videograaf, zijn jullie bereid meer te betalen dan het budget toelaat, ongeacht in welke prijsklasse deze trouwleverancier staat. En als er ook een klik is met deze persoon, zeg ik: go for it. Jullie zijn zoveel uren samen op jullie speciale dag. Als je alleen naar de prijs kijkt, kan het zijn dat je alleen maar boos wordt op de persoon en dan wordt niemand geholpen en zal het resultaat waarschijnlijk niet aan de verwachting voldoen als er geen klik tussen jullie is.


Met deze blog hoop ik je een nieuw perspectief te geven op de prijzen die elke trouwleverancier vraagt ​​en je er nu anders over gaat nadenken.


Wie graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek wil plannen om te kijken of we een klik hebben, neem ik met liefde de tijd voor jullie.


Liefs,

Michele

46 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page